ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟN ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ «ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΒΙΖΒΙΖΗ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 με πρωτοβουλία και πάλι της Ενωσης γυναικών Θράκης « Δόμνα Χατζηαντώνη Βισβίζη» τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη Λεωφόρο των Ηρώων στο Πεδίο του Άρεως. Παρόντες πολλοί Σύλλογοι πολιτιστικοί του Λεκανοπεδίου της Αττικής που σχετίζονται με ήρωες αγωνιστές του 1821.
Τον πανηγυρικό της μέρας εκφώνησε κ. Ανδρέας Ευαγγελίδης, Στρατηγός εν αποστρατεία, Αντιπρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής έγινε η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων από επισήμους και εκπροσώπους των Συλλόγων.
Στην προτομή της Δόμνας Βιζβίζη στεφάνι κατέθεσε η κ. Τασούλα Σακαλίδου Χουρδάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Θράκης,
στην οποία αξίζουν ιδιαίτεροι έπαινοι, γιατί χάρις στις προσπάθειές της, στην επιμονή και στην ακάματη θέλησή της πραγματοποιείται κάθε χρονιά αυτή η συγκινητική εκδήλωση. Θεωρώ ότι επάξια η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος την τίμησε στα φετινά Ελευθέρια Θράκης για την προσήλωσή της στη Θράκη και στα δίκαιά της, καθώς και για την ακούραστη προσπάθειά της στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού της Θράκης.
Εκ μέρους του Συλλόγου μας στεφάνι κατέθεσαν οι κ.κ. Ευαγγελία Νατσίδου και Ταρσή Δεμερτζοπούλου στην προτομή του ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Μαρία Λαζίδου