Home / Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «ΒΗΡΑ»

   Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.         Στην φετινή μας εκδήλωση είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε, με πρωτοβουλία του συλλόγου, το βιβλίο της συμπατριώτισσάς μας φιλολόγου κ. Χρυσούλας  Καραμάτσιου  με τίτλο: «Η δράση και η ρητορική των Μουσουλμάνων Πολιτικών...Read More »

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017" -ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017″ -ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εσπερίδα-forum της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Ν. Ελλάδος στο Πολεμικό Μουσείο. Με στόχο να αναδειχθεί η Θράκη ως το εθνικό πλεονέκτημα της χώρας, προκειμένου να καταστεί κομβικό σταυροδρόμι Πολιτισμού και Ανάπτυξης,...Read More »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟN ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ «ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΒΙΖΒΙΖΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 με πρωτοβουλία και πάλι της Ενωσης γυναικών Θράκης « Δόμνα Χατζηαντώνη Βισβίζη» τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη Λεωφόρο των Ηρώων στο Πεδίο του Άρεως. Παρόντες πολλοί Σύλλογοι πολιτιστικοί του Λεκανοπεδίου της Αττικής που σχετίζονται...Read More »

Εκδρομή στο Νομό Γρεβενών 3-5 Ιουνίου 2017

Αρχές καλοκαιριού. Αναχωρούμε για την τριήμερη εκδρομή μας στο νομό Γρεβενών. Συγκροτήθηκε ως νομός το 1964 με την απόσπαση επαρχιών που συνορεύουν με τον σημερινό νομό. Απλώνεται στα ανατολικά του βουνού της Πίνδου, ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Αλιάκμονα, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού εντός Ελλάδας και του παραποτάμου Βενέτικου. Έχει πλούσια ιστορία και παράδοση,...Read More »

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 9-4-2017

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή του συλλόγου μας στην Ερμιονίδα. Αναχωρήσαμε στις 08.00 από τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και μετά την καθιερωμένη στάση μας στον ισθμό της Κορίνθου πήραμε το «εσωτερικό» δρομολόγιο με κατεύθυνση την Ερμιόνη. Διερχόμενοι την περιοχή της Επιδαύρου κάναμε αναφορά στην ιστορική αυτή πόλη της Αργολίδας με...Read More »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «ΒΗΡΑ»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η κοπή της πίτας του συλλόγου μας, που συνδυάστηκε με συνεστίαση, στη μουσική ταβέρνα «ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ».  Ο σύλλογός μας πρωτοπόρος στα πολιτιστικά δρώμενα θεωρεί ότι με τέτοιες εκδηλώσεις, που ξεπερνούν τα τυπικά, σφυρηλατεί τις ανθρώπινες σχέσεις, συμβάλλει στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και...Read More »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 4ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

(Παρουσίαση βιβλίων και «Βαρβάρα») Πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη χειμωνιάτικη εκδήλωση του συλλόγου μας, που συνδυάζεται με την εορτή της Αγίας Βαρβάρας. Η φετινή εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώσαμε με την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος και τον σύλλογο Τριγώνου, περιελάμβανε και την παρουσίαση δύο βιβλίων, που συνέγραψαν διακεκριμένες συμπατριώτισσές μας. Πρόκειται για τις κυρίες Θεοδώρα Μηνούδη,...Read More »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ" ΘΡΑΚΗΣ 2016

Κοινοποιούμε την πρόσκληση με το πρόγραμμα των «Ελευθερίων», που λάβαμε από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.). Η συμμετοχή όλων μας στις εκδηλώσεις θα ενδυναμώσει και την Ομοσπονδία αλλά θα είναι και μια παρουσία με φωνή προς την πολιτεία, που τα θέματα της Θράκης μας τα έχει παραμελήσει.  Read More »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΗΡΑ»

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η κοπή της πίτας του συλλόγου μας, που συνδυάστηκε με συνεστίαση και πάλι στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Λέσχη Αξιωματικών). Η εκδήλωση και αυτή τη φορά ήταν άκρως επιτυχής, αφού γεμίσαμε την αίθουσα, κόψαμε τη πίτα μας, βραβεύσαμε επιτυχόντες σε Ανώτατες σχολές και γλεντήσαμε με ζωντανή θρακιώτικη...Read More »

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Δ. ΜΠΑΡΛΑ

16-17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 Ο σύλλογός μας πραγματοποίησε το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου 2016, εκδρομή στη Θεσ/νίκη, όπου σε συνεργασία με τον εκεί σύλλογο Φεριωτών ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ ΒΗΡΑΣ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Δ. Μπάρλα «Θρακιώτικα μασάλια και άλλες ιστορίες». Η εκδρομή μας περιελάμβανε και μία παράκαμψη στην Βεργίνα, όπου ξεναγηθήκαμε από τον συμπατριώτη μας κ....Read More »

Παρουσίαση του βιβλίου "Θρακιώτικα μασάλια και άλλες ιστορίες..." στην Αθήνα

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε το βιβλίο «Θρακιώτικα μασάλια και άλλες ιστορίες…» του φίλου γιατρού Δημήτρη Μπάρλα. Η αίθουσα της ΠΑ.Ο.Ν.Ε., όπου έγινε η παρουσίαση, ήταν κατάμεστη. Πριν από την παρουσίαση έγινε, με προβολή σε μαγνητοσκόπηση, παρουσίαση του εικονογραφικού υλικού του βιβλίου, ως εισαγωγή σε όσα θα ακολουθούσαν. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο...Read More »

Παρουσίαση βιβλίου "Θρακιώτικα μασάλια..." στις Φέρες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΛΑ «ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 17ης Αυγούστου 2015, στο υπαίθριο θεατράκι του «Γκοτζιά» στις Φέρες, η παρουσίαση του βιβλίου «Θρακιώτικα μασάλια και άλλες ιστορίες», του μέλους του συλλόγου μας γιατρού Δημήτρη Μπάρλα. Η βραδιά ήταν υπέροχη, η συμμετοχή αθρόα, τα συναισθήματα άφθονα πλημμύριζαν το θεατράκι, οι...Read More »

Εκδρομή στα Τζουμέρκα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΡΤΑ-ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ  Πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Μαΐου 2015 η εκδρομή του συλλόγου μας στην Ήπειρο και Θεσσαλία. Η προσέλευση των συμπατριωτών και φίλων μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, αφού γεμίσαμε ασφυκτικά το λεωφορείο μας.   Ξεκινήσαμε από την Αθήνα (Δάφνη και Ακαδημίας) και κάναμε την πρώτη στάση μας στην Κόρινθο για καφέ. Συνεχίσαμε για...Read More »

Συνεστίαση & Κοπή Πίτας

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «ΒΗΡΑ» Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προαναγγελθεί, η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας και η συνεστίαση, στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών). Η εκδήλωση ήταν πραγματικά επιτυχής, καθώς περισσότερα από διακόσια άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν:...Read More »

Το έθιμο της Βαρβάρας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογός μας γιόρτασε το Σάββατο 13.12.2014 το έθιμο της «Βαρβάρας». Νομίζω ότι οι συμπατριώτες που ήρθαν φέτος για να αναβιώσουμε το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο ήταν πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Ο χώρος των γραφείων μας αποδείχτηκε μικρός. Αυτό σημαίνει ότι νιώθουμε την ανάγκη να βρεθούμε σε ένα...Read More »

Εκδρομή στην Αρκαδία

      Την Κυριακή 9.11.2014 ο σύλλογός μας πραγματοποίησε άλλη μια ημερήσια εκδρομή στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας.           Η αναχώρηση έγινε από την πλατεία Κολοκοτρώνη (Δάφνη). Η προσέλευση αρκετά ικανοποιητική. Η ημέρα μια χειμωνιάτικη λιακάδα. Πρώτη στάση στον Ισθμό για καφεδάκι. Πλήθος κόσμου, αφού ο Ισθμός είναι στάση  για...Read More »

Ελευθέρια Θράκης 2014

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Εορτάστηκαν φέτος τα 94α  ελευθέρια της Θράκης από τα Θρακικά σωματεία Αθηνών. Ο εορτασμός περιελάμβανε δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση, εκφώνηση πανηγυρικού, πορεία, με πρωτοπόρα τα λάβαρα των συλλόγων, μέχρι το Σύνταγμα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Η συμμετοχή των Θρακιωτών της Αθήνας ήταν μεγάλη, ενώ την όλη διοργάνωση...Read More »

Τοποθέτηση μνημείου των Θρακών στον κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι

Το προσκύνημα που οργανώθηκε από τον Σύλλογό μας στις 22 και 23 Μαρτίου 2014 και συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Διδυμοτείχου, Κορνοφωλιάς και του Συλλόγου Γυναικών «Δόμνα Βιζβίζη» ξεκίνησε από τη αιματοβαμμένο Δίστομο, όπου οι Γερμανοί το 1944 κατέσφαξαν εκατοντάδες κατοίκους, παιδιά και άμαχο πληθυσμό. Προσκυνήσαμε την θυσία τους, με την επίσκεψή μας τόσο...Read More »

Προσκύνημα σε αλησμόνητες πατρίδες

Προσκύνημα στις Αλησμόνητες Πατρίδες Στις 17, 18 και 19 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του Συλλόγου μας στην Ανατολική Θράκη, στο σταυροδρόμι πολιτισμών. Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας ήταν ικανοποιητική, μάλιστα μερικούς τους συναντήσαμε μετά από πολλά χρόνια και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Ένα ταξίδι  στην Ανατολική Θράκη είναι ένα πισωγύρισμα στην ιστορία μας...Read More »