Home / Εκδηλώσεις-Εκδρομές / ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΗΡΑ»

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΗΡΑ»

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η κοπή της πίτας του συλλόγου μας, που συνδυάστηκε με συνεστίαση και πάλι στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Λέσχη Αξιωματικών).

Η εκδήλωση και αυτή τη φορά ήταν άκρως επιτυχής, αφού γεμίσαμε την αίθουσα, κόψαμε τη πίτα μας, βραβεύσαμε επιτυχόντες σε Ανώτατες σχολές και γλεντήσαμε με ζωντανή θρακιώτικη και ποντιακή μουσική.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Έβρου κ. Δημήτρης Ρίζος, πρόεδροι της ΠΑΟΝΕ και πολιτιστικών συλλόγων της Θράκης, ο συμπατριώτης μας ιερέας π. Γεώργιος Καραϊσαλίδης, που έκανε και την τελετή της κοπής της πίτας και πλήθος κόσμου.

Σ’ αυτή την εκδήλωση και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ανακηρύξαμε «Επίτιμο πρόεδρο» του συλλόγου τον γιατρό κ. Δημήτρη Μπάρλα για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή προσφορά του στο σύλλογο.

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια όλων, χωρίς παράπονα, γεγονός που μας ικανοποιεί και μας δίνει τα εφόδια να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της προσφοράς στους συμπατριώτες μας και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τις αγαπημένες μας Φέρες και τα χωριά της.

Όσοι για διάφορους λόγους δεν ήλθαν… έχασαν.

Παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου κ. Γιώργου Ταμουρίδη καθώς και φωτογραφικό υλικό.

 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΗΡΑ»

21 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2016 (Λ.Α.Ε.Δ.)

 Σεβαστέ πατέρα Γεώργιε, βουλευτά Έβρου κ. Ρίζο, επίτιμε αρχηγέ του ΓΕΣ κ. Βούλγαρη, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της ΠΑΟΝΕ και λοιπών πολιτιστικών συλλόγων

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες φίλες και φίλοι του συλλόγου,

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!

Είμαστε και πάλι εδώ, στη φιλόξενη Λέσχη των Ε.Δ., για να ανταμώσουμε, να θυμηθούμε, να νοσταλγήσουμε και να ταξιδέψουμε νοερά στα αγιασμένα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Ο σύλλογός μας, πρωτοπόρος πάντοτε στα πολιτιστικά δρώμενα, καλωσορίζει και την σημερινή σας παρουσία, γιατί πιστεύουμε με σταθερότητα ότι προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι σ’ αυτό  που αποκαλούμε παράδοση και που είναι πέραν των προσώπων, ο συνδετικός κρίκος με το παρελθόν μας με τους προγόνους μας, ως ελάχιστος φόρος τιμής για όσα υπέφεραν και για όσα έκαναν για μας.

Πιστεύουμε στο σύλλογό μας, ότι όποιες διαφορές ή διαφωνίες, ακόμη και εντελώς αντίθετες απόψεις μπορούν να συνυπάρξουν κάτω από την κοινή καταγωγή και την ομόθυμη επιθυμία για προσφορά προς τον τόπο μας.

Με αγάπη, αλληλοεκτίμηση και σεβασμό, κατανόηση και ανοχή αν χρειάζεται, μπορούμε  ο καθένας με τον δικό του τρόπο να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια να προσφέρουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Πέρυσι στην ίδια εκδήλωση είχα παρακαλέσει να έχουμε ενεργότερη συμμετοχή και είχα αναφερθεί ιδιαίτερα ότι έπρεπε να συνδράμουμε στην ενδυνάμωση της ΠΑΟΝΕ και του Θρακικού κέντρου. Και να, σήμερα είναι μαζί μας σε ένα τραπέζι ο πρόεδρος και μέλη του νέου Δ.Σ. της ΠΑΟΝΕ και σε άλλο ένα ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Θρακικού Κέντρου. Τους καλωσορίζουμε και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μαζί τους στις προσπάθειες και δράσεις τους.

Μας τιμούν με την παρουσία τους ο επίτιμος Α/ΓΕΣ κ. Βούλγαρης, που είναι πάντα κοντά μας, (κύριε Αρχηγέ, σας ευχαριστούμε και πάλι), ο πρόεδρος της ΠΑΟΝΕ κ. Κώστας Πολυχρονίδης και τα μέλη που εκπροσωπούν και τους συλλόγους τους, κυρίες Αθανασιάδου και Δόμβρη από την Κορνοφωλιά,  η κ. Κουκουρίκου από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σταυρίδης από την Ορεστιάδα, η πρόεδρος της Ορεστιάδας κ, Χατζηπλατσή, ο πρόεδρος του Τριγώνου κ. Δεληδήμου και από το Θρακικό Κέντρο ο πρόεδρος κ. Μαργαζόγλου και τα μέλη Μιλπάνης Τασος, Καμπακάκη Λίτσα και Ζαφειρακίδης Γιώργος. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Σας κάνω γνωστό ότι ο αντιδήμαρχος Φερών κ. Νίκος Γκότσης δεν μπόρεσε να έλθει, μας έστειλε επιστολή με ευχές την οποία σας διαβάζω ευθύς αμέσως.

     Σ.Σ. Ανάγνωση επιστολής Νίκου Γκότση (την επιστολή του παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ    

Τον βουλευτή κ. Δημ. Ρίζο για την παρουσία του.

Το ΓΕΣ για την κατ’ εξαίρεση διάθεση της αίθουσας, το Δ/ντή και το προσωπικό της λέσχης, καθώς και το κέτεριγκ, που μας περιποιείται.

Ευχαριστούμε θερμά όλους σας για την συμμετοχή σας, καθώς και τους συνδρομητές της εφημερίδας μας.

Τέλος θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη του Δ.Σ., γιατί χωρίς αυτούς τίποτε δεν θα μπορούσα να κάνω. (Αναφορά όλων των ονομάτων του Δ.Σ.).

     Το πρόγραμμα που ακολουθεί.

 • Κοπή πίτας
 • Βραβεύσεις
 • Φαγητό
 • Διασκέδαση με ζωντανή Θρακιώτικη και Ποντιακή μουσική και τραγούδια.

 Επειδή δεν θέλω να σας απασχολώ συνέχεια, θα μου επιτρέψετε εδώ να σας ενημερώσω ότι θα έχουμε λαχειοφόρο αγορά. Εφέτος έχουμε πολλά και αξιόλογα δώρα.

 • Από τον σύλλογό μας 1 φούρνος ρομπότ, 2 τάμπλετ, 1 πολυκόφτης, 1 εικόνα επάργυρη, 2 βιβλία και 3 συσκευές μασάζ.
 • Από τον λογιστή και ταμία μας κ. Σωτήρη Ζερβογιαννίδη η δωρεάν σύνταξη 2 φορολογικών δηλώσεων.
 • Από την πατρίδα οι Αφοί Βαφειάδη, καβουρμάς.
 • οι Αφοί Κοκκινομάτη από την Πυλαία, 2 κιλά τυρί και 2 κιλά λουκάνικα βιολογικά.
 • Από την Υφαντική τέχνη Φερών των κ. Αθηνά Χατζίδου και Μαρία και Δήμητρα Πεϊχαμπέρη, μια κούκλα με παραδοσιακή φορεσιά.
 • Από την κ. Σταυρούλα Κουκουριδάκη (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑ), 1 δερμάτινη τσάντα.
 • Από το κατάστημα Ευφραιμίδη στο Κερατσίνι ένα παιδικό τζιν παντελόνι μάρκας Levi’s.
 • Από την Ελληνική Οικολογική εταιρεία VIVO VERDE, της οποίας η Υπεύθυνη πωλήσεων και Δημ. Σχέσεων κ. Κοκκινέλη είναι εδώ μαζί μας, μια σημαντική προσφορά για τις κυρίες: 20 δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ η κάθε μία για περιποίηση προσώπου και 10 κρέμες προσώπου, χεριών και ματιών.

Τους ευχαριστούμε όλους. Με τέτοια και τόσα δώρα νομίζω ότι οι  λαχνοί θα εξαντληθούν.

     Σας ευχαριστώ πολύ και ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά.

 

   Ακολουθεί η επιστολή του Αντιδημάρχου Φερών κ. Νίκου Γκότση

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  ΦΕΡΕΣ 19-2-2016

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ                          

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΕΡΩΝ

Δ/νση: Πλατεία Ελευθερίας 1,

Τ.Κ. 68500

Τηλ. 2555350070, Fax 2555350092

 

                                                                          Προς

                                           Τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο

                                 Του Πολιτιστικού Συλλόγου Φερών και Περιφέρειας

                                                                Ν. Έβρου «ΒΗΡΑ»   

 

Κύριε Πρόεδρε,                                  

Με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας, σας εύχομαι μια δημιουργική Νέα Χρονιά με υγεία και  χαρά.

Με μεγάλη μου λύπη απουσιάζω από το σημαντικό αυτό γεγονός του Συλλόγου μας, για δεύτερη φορά στη θητεία μου (η περσινή απουσία μου οφείλονταν στις πλημμύρες) και εύχομαι και τελευταία, και αισθάνομαι λυπημένος που θα στερηθώ την επικοινωνία μαζί σας.

Όμως λόγοι υπηρεσιακοί και έξω από την θέλησή μου με αναγκάζουν να παραμείνω στις Φέρες για την ετοιμασία των  εγκαινίων του νέου κτηρίου του Πολυϊατρείου Φερών, που ήταν ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής μας και παράλληλα ετοιμαζόμαστε για τα εγκαίνια του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ Φερών, που περιλαμβάνει ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι, αίθουσα δραστηριοτήτων γυναικών, αποθήκη τροφίμων, Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Θέλω να διαβιβάσετε στους συμπατριώτες μας τις πιο θερμές ευχές μου για υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Με χαρά θα περιμένω την επόμενη συνάντησή μας.

                               Ο Αντιδήμαρχος Φερών & Πρωτογενούς Τομέα

 

                                                            Γκότσης Νικόλαος

 

2016.2.21 Κοπή πίτας (01) 2016.2.21 Κοπή πίτας (04) 2016.2.21 Κοπή πίτας (05) 2016.2.21 Κοπή πίτας (06) 2016.2.21 Κοπή πίτας (08) 2016.2.21 Κοπή πίτας (09) 2016.2.21 Κοπή πίτας (10) 2016.2.21 Κοπή πίτας (11) 2016.2.21 Κοπή πίτας (12) 2016.2.21 Κοπή πίτας (13) 2016.2.21 Κοπή πίτας (14) 2016.2.21 Κοπή πίτας (15) 2016.2.21 Κοπή πίτας (16) 2016.2.21 Κοπή πίτας (18) 2016.2.21 Κοπή πίτας (21) 2016.2.21 Κοπή πίτας (23) 2016.2.21 Κοπή πίτας (24) 2016.2.21 Κοπή πίτας (26) 2016.2.21 Κοπή πίτας (28) 2016.2.21 Κοπή πίτας (29) 2016.2.21 Κοπή πίτας (31) 2016.2.21 Κοπή πίτας (32) 2016.2.21 Κοπή πίτας (33) 2016.2.21 Κοπή πίτας (34) 2016.2.21 Κοπή πίτας (35)