Home / Εκδηλώσεις-Εκδρομές / ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «ΒΗΡΑ»

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «ΒΗΡΑ»

   Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.         Στην φετινή μας εκδήλωση είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε, με πρωτοβουλία του συλλόγου, το βιβλίο της συμπατριώτισσάς μας φιλολόγου κ. Χρυσούλας  Καραμάτσιου  με τίτλο: «Η δράση και η ρητορική των Μουσουλμάνων Πολιτικών στη Θράκη (1918-1920)». Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου στρατηγός κ. Γεώργιος Ταμουρίδης και η ίδια η συγγραφέας. 

           Όπως κάθε χρονιά  βραβεύσαμε παιδιά μελών του συλλόγου, που πέτυχαν ή αποφοίτησαν από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

          Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης μετά της συζύγου του, ο αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Νίκος Γκότσης, ο οποίος μας ενημέρωσε για όσα έγιναν, γίνονται και προγραμματίζονται να γίνουν. Επίσης μας τίμησαν ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου ιατρός κ. Δημήτρης Μπάρλας και ο καθηγητής μας στο Γυμνάσιο Φερών κ. Ιωάννης Γκόνης.

          Από τους συλλόγους Θρακιωτών στην Αθήνα μας τίμησαν η ΠΑΟΝΕ διά της προέδρου της κ. Λούλας Αθανασιάδου, το Θρακικό κέντρο-Εταιρία Θρακικών Μελετών διά του προέδρου κ. Νίκου Μαργαζόγλου και μελών του Δ.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριγώνου δια του μέλους του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Καφά και ο σύλλογος Αλεξανδρουπολιτών διά του μέλους κ. Στρατούλας Κουκουρίκου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορνοφωλιάς διά της Γεν. Γραμματέως κ. Λιλίκας Δόμβρη.

          Η εκδήλωσή μας ήταν και αυτή τη φορά επιτυχής, γεμίσαμε την φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ στο κέντρο της Αθήνας και μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα ανταμώσαμε, τα είπαμε, ξαναθυμηθήκαμε, νοσταλγήσαμε τα παλιά και ταξιδέψαμε νοερά στα πάτρια! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό. Θρακιώτικα, ποντιακά ακόμη και Κρητικά είχαν την τιμητική τους και μας κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ.

          Χαρήκαμε για την ανταπόκριση των συμπατριωτών και φίλων μας στην πρόσκλησή μας. Εμείς τα μέλη του Δ.Σ. πιστεύουμε ακράδαντα ότι, υπηρετώντας το σύλλογό μας, αποτελούμε τον συνδετικό κρίκο της ιδιαίτερης πατρίδας μας με τους συμπατριώτες μας που ζουν στην Αθήνα. Βάζουμε πάντα υψηλούς στόχους πολιτιστικής και πνευματικής δράσης και προσπαθούμε, με την βοήθεια όλων, να διατηρούμε το επίπεδο του συλλόγου σε επίπεδα τέτοια που θεωρούμε ότι μας αρμόζουν και αντιπροσωπεύουν και την καταγωγή μας.

          Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τις άπειρες ευχαριστίες μας σε όσους μας τίμησαν, σε όσους ανταποκρίνονται πάντα στα καλέσματά μας και σε όλους τους συμπατριώτες, μέλη ή φίλους του συλλόγου, αλλά και στους φίλους μας που, αν και δεν κατάγονται από τη Θράκη, είναι πάντα μαζί μας και τους νιώθουμε σαν συμπατριώτες μας.

          Ευχόμαστε Καλή Χρονιά και του χρόνου με υγεία και ό,τι καλύτερο επιθυμεί ο καθένας ατομικά και οικογενειακά.

                                                                   Εκ μέρους του Δ.Σ.

                                                                        Ο πρόεδρος

                                                                   Γεώργιος Ταμουρίδης

                                                          Αντ/γος ε.α. Επίτιμος Α΄ Υ/ΓΕΣ