ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΒΗΡΑ”

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – 100ό ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Τον Δεκέμβριο του έτους 2013, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας (τον Δεκέμβριο του 1993) και με το  φύλλο της εφημερίδας μας «ΒΗΡΑ» το 100ό φύλλο έκδοσής της.

Είναι σίγουρο ότι η 20χρονη πορεία του συλλόγου μας και η αδιάκοπη έκδοση της εφημερίδας μας από το 1995 είναι αποτέλεσμα της αγάπης των συμπατριωτών για το Σύλλογο, των αναγνωστών μας για την εφημερίδα μας τη «ΒΗΡΑ» αλλά και της συνέπειας των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων και της άοκνης προσπάθειας των υπευθύνων της έκδοσης και της Συντακτικής Επιτροπής, η οποία, για να κυκλοφορήσει το κάθε φύλλο, καταβάλλει κόπο και χρόνο.

Συμπληρώθηκαν 100 συνεχόμενα φύλλα έκδοσης που αποτυπώνουν μια δύσκολη διαδρομή. Μια διαδρομή γεμάτη προσπάθεια, πείσμα, αγώνα για την ενημέρωση, την πληροφόρηση αλλά και για την διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας. Ο Σύλλογός μας και η εφημερίδα μας άντεξαν στο χρόνο επειδή και τα μέλη του, οι συνδρομητές και οι αναγνώστες πίστεψαν στις προθέσεις τους και αγκάλιασαν τις προσπάθειές τους με την ηθική και οικονομική στήριξη και την αποστολή άρθρων. Όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα ήταν αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, με την οικονομική κρίση και τη διοικητική μεταρρύθμιση, η έκδοση της εφημερίδας κρίνεται τελείως απαραίτητη. Οι απανταχού Φεριώτες και οι καταγόμενοι από τα γύρω χωριά συνδέονται και επικοινωνούν μέσω της εφημερίδας μας.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της εφημερίδας μας και στην ενημέρωση και σύνδεση και των υπολοίπων Θρακιωτών, καθόσον μαζί με το περιοδικό «ΦΑΡΟΣ» του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών είναι τα μόνα έντυπα–εφημερίδες, που εκδίδονται στην Αττική. Οι Θρακιώτες της Αττικής μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας ενημερώνονται για εκδηλώσεις, ανταμώματα, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και αλλού.

Η «ΒΗΡΑ» ως Σύλλογος, με τους καταστατικούς σκοπούς ίδρυσής του και ως εφημερίδα με τη θεματολογία της, προσπαθούν να μας κάνουν κοινωνούς του πολιτισμού μας και μας δίνουν την ευκαιρία να αναβιώνουμε έθιμα, ήθη, παραδόσεις και δεσμούς πατροπαράδοτους μεταξύ μας. Η πατρίδα μας, οι Φέρες, έχει τη βαριά βυζαντινή κληρονομιά αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά όλων των εποίκων-προσφύγων από τις πόλεις και τα χωριά της Ανατολικής Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Αυτή την κληρονομιά ο Σύλλογός μας και η εφημερίδα μας προβάλλουν με συνέπεια και συμβάλλουν στη διάδοση και διατήρησή της. Προσπαθούν δε να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν κάθε δραστηριότητα συμπατριωτών μας, που έχει σχέση με τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες,

Η Συντακτική Επιτροπή προσπαθεί να είναι η εφημερίδα μας η φωνή, το έντυπο, το βήμα του ενεργού πολίτη. Στόχος της να μεταφέρει προβληματισμούς, παρατηρήσεις, σκέψεις, καταγγελίες, να αναδεικνύει προβλήματα του τόπου μας και να προωθεί λύσεις. Πρέπει η «ΒΗΡΑ» να είναι, εκτός των άλλων, η φωνή της αντίστασης και αντίδρασης των Φεριωτών. Προσπάθεια των εκάστοτε υπευθύνων ήταν να είναι η εφημερίδα μας μια ελεύθερη φωνή, χωρίς πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις, μολονότι εξέφραζε πάντοτε πολιτικές θέσεις, αφού όσα αφορούν στη ζωή μας, ακόμη και τα πολιτιστικά θέματα είναι πολιτικά, με γνώμονα πάντοτε την αλήθεια και το ενδιαφέρον για την αντικειμενική κατά το δυνατόν ενημέρωση. Η ποικιλία των θεμάτων έγινε συχνά αντικείμενο ευνοϊκών σχολίων από πολλούς, καθώς και το αρκετά υψηλό επίπεδο προσέγγισης, ανάλυσης και παρουσίασης των θεμάτων σε όλους τους τομείς, μολονότι κανένας από τα πρόσωπα που πλαισίωσαν τη Συντακτική Επιτροπή όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν και δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος ή ειδικός.

Για τον αναγνώστη, τον ερευνητή του μέλλοντος, προκειμένου να διευκολυνθεί στην ανεύρεση θεμάτων που θα τον ενδιαφέρουν, προχωρήσαμε στο δέσιμο των τευχών των 15 πρώτων χρόνων έκδοσής της. Θα ακολουθήσει το ίδιο και για τα επόμενα τεύχη. Και αυτό το κάναμε, επειδή πιστεύουμε ότι τα άρθρα της αποτελούν μια ζωντανή πηγή πληροφοριών και ιστορίας του τόπου μας.

Η προσπάθεια της Συντακτικής Επιτροπής για βελτίωση της ύλης είναι διαρκής. Θα θέλαμε και η εμφάνισή της να είχε βελτιωθεί, όμως τα περιορισμένα οικονομικά του Συλλόγου μας δεν το επιτρέπουν. Κρίνουμε ότι είναι προτιμότερο να παρατείνεται η διάρκεια της έκδοσής της σε βάρος της εμφάνισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και η Συντακτική Επιτροπή απευθύνουμε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:

-Σε όλους, όσοι αγάπησαν το Σύλλογο και την εφημερίδα μας.

-Σε όσους έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα ύπαρξής τους και τους στήριξαν ηθικά και οικονομικά.

-Σε όσους ταυτίστηκαν με τους στόχους της εφημερίδας και τη βοήθησαν εμπλουτίζοντας την ύλη της και τη διέδωσαν.     

Πήραμε πολλά μηνύματα για την εικοστή επέτειο του Συλλόγου μας και το 100ό φύλλο της εφημερίδας μας “ΒΗΡΑ”, τα οποία και δημοσιεύουμε κατά αλφαβητική σειρά.

Μετά τα μηνύματα παρουσιάζουμε και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση κατά την κοπή της πίτας του Συλλόγου στις 26 Ιανουαρίου 2014, στην οποία έγινε ειδικό αφιέρωμα για τα 20 χρόνια του Συλλόγου..

 

1 Μήνυμα Μητροπολίτου Ανθίμου

2 Μήνυμα Αθανασιάδη Παντελή

3 Μήνυμα Αραμπατζή Έλλης

4 Μήνυμα Γεωργιάδου Δήμητρας

5 Μήνυμα Γκότση Νίκου

6 Μήνυμα Δουνάκη Κωνσταντίνου

7 Μήνυμα ΚαραδέδουΤζούλιας

8 Μήνυμα Καψίδη Ναθαναήλ

9 Μήνυμα Λαμπάκη Ευάγγελου

10 Μήνυμα Μιλπάνη Τάσου

11 Μήνυμα Μπάρλα Δημήτρη

12 Μήνυμα Μπρίτσου Ελένης

13 Μήνυμα Ούστογλου Γιώργου

14 Μήνυμα Παπάζογλου Ιωάννας

15 Μήνυμα Πούλου Πασχάλη

Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση προγενέστερων προέδρων και Συμβουλίων και επίδοση μεταλλίων

01 2014.01.26 Kopi  pitas (01) 02 2014.01.26 Kopi  pitas (07) 03 2014.01.26 Kopi  pitas (08) 04 2014.01.26 Kopi  pitas (09) 05 2014.01.26 Kopi  pitas (10) 06 2014.01.26 Kopi  pitas (11) 07 Συμβούλια01 07 Συμβούλια02 07 Συμβούλια03 07 Συμβούλια04 07 Συμβούλια05 07 Συμβούλια06 07 Συμβούλια07 07 Συμβούλια07α 07 Συμβούλια08 07 Συμβούλια09 07 Συμβούλια10 07 Συμβούλια11 07 Συμβούλια12 07 Συμβούλια13 07 Συμβούλια14 07 Συμβούλια15

 

 

Scroll to Top